Nieuws


Bustin Motorsport: “Gebeten door de microbe van de VW Fun Cup”

24-1-2018

In 2016 reden ze naar een top 5-notering in de European VW Fun Cup, met als kers op de taart twee knappe overwinningen (in de Trophée des Fagnes en tijdens de Kronos 10 Hours of Mettet), en Bustin Motorsport is klaar om zijn potentieel eens te meer tentoon te spreiden. Nu de batterijen weer opgeladen zijn, maken Dominique Bustin, Maxime Lieutenant, Jordan Latragna en Gilles Verleyen zich met veel ongeduld op om met de #291 Bustin Motorsport naar de circuits te trekken.

“We zijn misschien niet de snelste combinatie over één ronde, maar de homogeniteit van ons viertal is onze troefkaart”, aldus een zichtbaar gemotiveerde Dominique Bustin. Zijn verhaal in de VW Fun Cup begon al in 2014, toen zijn vriend Jean-Michel Baert met een idee kwam aankloppen. “Of ik samen met Comtoyou Racing wou deelnemen aan het kampioenschap”, herinnert de Audi-concessiehouder uit Waver zich. “Ik had toen al ervaring in karting, motorcross en zelfs jetski, maar zag dat nieuwe avontuur wel zitten. De microbe van de VW Fun Cup heeft me ondertussen helemaal te pakken en ik ben niet van plan om er snel de brui aan te geven!”

Comtoyou Racing, het team van Jean-Michel Baert dat sinds vorig seizoen ook op de internationale scène actief is, verzorgt in 2018 dus eens te meer de mechaniek van de Fun Cup #291. “Van die ervaring op mondiaal niveau kunnen wij meegenieten”, glimlacht Maxime Lieutenant, eigenaar van Max Confort (en een gelijkaardig bedrijf in Vlaanderen), dat zich specialiseert in verwarming, sanitair en airconditioning. “Voor aanvang van elke VW Fun Cup-wedstrijd ontvangen we een ‘roadbook’ met alle nuttige informatie, zoals het adres van het circuit, wie onze mecaniciens zullen zijn of het tijdsschema van de trainingen en de races. Naast die perfecte omkadering houdt Jean-Michel Baert vast aan een relaxte sfeer binnen het team. Dat is een extra motivatie om sterk te presteren.”

Hoewel het niveau in de competitie van Kronos Events blijft stijgen, komt Bustin Motorsport ambitieus aan de start. “Mijn teamgenoten zijn zelfs nog iets veeleisender, maar ik denk dat we bescheiden moeten blijven en mikken op een plek in de top 5 van het kampioenschap”, schat Dominique Bustin in. “De lat ligt inderdaad ieder seizoen een stukje hoger, maar we hopen vooral dat dat niet ten koste zal gaan van de fairplay… die deel uitmaakt van de VW Fun Cup. Verder kan ik alleen maar zeggen dat we enorm uitkijken naar de start van het seizoen, maar ook naar de wedstrijd in Assen, een prachtig, uitdagend circuit waar iedereen vanaf nul zal beginnen. Een fantastische toevoeging aan de kalender!” 
« Terug

Volgende race

Benelux Open Races 26/05/2018

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Important Documents

Year Briefing VW Fun Cup
Entry List Benelux Open Races
NEW presentation VW Fun Cup 2018
New Order Form Hankook Tyres
Bijlage 4 - Race 2
FIA Antidoping Booklet


Kalender

VW FUN CUP

Franco Fun Festival
30-31 / 03 and 1 / 04 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Trophée de Bourgogne
27-29 / 04 / 2018 - Dijon Prenois
Benelux Open Races
26-27 / 05 / 2018 - Circuit Zandvoort
The 25 Hours VW Fun Cup
05-06-07-08 / 07 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Kronos 10 Hours of Mettet
21-22 / 09 / 2018 - Circuit Mettet
Dutch Fun Festival
06-07 / 10 / 2018 - Circuit TT Assen
Zolder Fun Festival
27-28 / 10 / 2018 - Circuit Zolder
VW Fun Cup Price Giving
xx/12/2018 - VW Contact Center - Kortenberg