Nieuws


Jurgen Evers: “Een programma in de VW Fun Cup op lange termijn”

1-2-2018

De European VW Fun Cup leeft ook in Vlaanderen, niet alleen dankzij DDS Racing, MTE of Pitstop Racing, maar ook door enkele nieuwe formaties. Het eerste nieuwe, Nederlandstalige team dat zijn plannen uit de doeken doet, is EJ Automotive, dat een deel van het seizoen 2018 zal afwerken in de Evo2-categorie.

EJ Automotive is een relatief nieuwe naam in het Belgische autosportlandschap. “Maar bij onze deelname aan de European VW Fun Cup zijn we niet over één nacht ijs gegaan”, opent de Limburgse teameigenaar Jurgen Evers. “We zijn al sinds 2016 aan het testen met een Evo2 en achten nu de tijd rijp om ons competitiedebuut te maken in het kampioenschap van Kronos Events.”

Het plan van EJ Automotive is om op lange termijn door te groeien naar de Evo3-categorie en de VW Fun Cup een van de grondpijlers te maken van het team. “Het is volgens mij dan ook de enige haalbare formule in België, waar jonge rijders kunnen begeleid worden of amateurrijders een unieke ervaring kunnen beleven. Bovendien daalt de waarde van de auto nauwelijks en biedt dat een zekere financiële zekerheid.”

Jurgen Evers doet uit de doeken waarom het team gekozen heeft voor de Evo2, de dieselversie van de VW Fun Cup: “We kunnen erg verleidelijke tarieven aanbieden om te racen in de VW Fun Cup. Bovendien geeft dat de mogelijkheid om, zelfs met minder ervaring, te kunnen meestrijden voor een podium en zelfs een kampioenschap. De interesse in de Evo2-divisie is deze winter onmiskenbaar gestegen, onder meer dankzij het steentje dat wij hebben bijgedragen.”

EJ Automotive bevestigt voor het Franco Fun Festival de VW Fun Cup #271 Evo2 voor Gregory Eyckmans, Toon Bosmans, Kristoff Cox en Nygel Verhaeren, maar hoopt er ook in Zandvoort, tijdens de 25 Hours, in Mettet en Zolder bij te zijn. Bovendien is er nog een tweede beschikbare auto (de #224 of de #227) waar al twee geïnteresseerde rijders hun neus aan het venster staken.

Het team van de #271

Gregory Eyckmans: werd dankzij een tv-programma gelanceerd in de 24 Uur van Zolder en won sindsdien al in iedere discipline waarin hij actief was. Hij werd ook kampioen en vicekampioen (Clubsport Trophy en Clio Cup Benelux) in diverse nationale categorieën.

Toon Bosmans: eigenaar van een kartteam in IAME X30 en de enige met competitie-ervaring in de European VW Fun Cup.

Kristoff Cox: jonge Antwerpenaar die ondanks een beperkte ervaring vorig jaar meteen kon overtuigen tijdens zijn debuutseizoen in de autosport.

Nygel Verhaeren: vorig jaar nog aan het werk in de karting, waar hij verschillende titels kon veroveren. Nygel was ook een van de finalisten van het RACB Stuurwiel van vorig jaar.

Foto: Ollivision Photography
« Terug

Volgende race

Benelux Open Races 26/05/2018

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Important Documents

Year Briefing VW Fun Cup
Entry List Benelux Open Races
NEW presentation VW Fun Cup 2018
New Order Form Hankook Tyres
Bijlage 4 - Race 2
FIA Antidoping Booklet


Kalender

VW FUN CUP

Franco Fun Festival
30-31 / 03 and 1 / 04 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Trophée de Bourgogne
27-29 / 04 / 2018 - Dijon Prenois
Benelux Open Races
26-27 / 05 / 2018 - Circuit Zandvoort
The 25 Hours VW Fun Cup
05-06-07-08 / 07 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Kronos 10 Hours of Mettet
21-22 / 09 / 2018 - Circuit Mettet
Dutch Fun Festival
06-07 / 10 / 2018 - Circuit TT Assen
Zolder Fun Festival
27-28 / 10 / 2018 - Circuit Zolder
VW Fun Cup Price Giving
xx/12/2018 - VW Contact Center - Kortenberg