Nieuws


PYRAT, snelle kerels... met een ambitieus project!

7-3-2018

Wat gebeurt er als vier kerels met gevoel voor humor, die ook nog eens aan een stuur kunnen draaien, in de autosport willen stappen? Dan kiezen ze voor de European VW Fun Cup, natuurlijk! PYRAT, het project van Pierre-André Guillaume, Pierre-Yves Rosoux, Arnaud Tsamère en Steve Dams, heeft als ambitie om vanaf 2018 de kust van de VW Fun Cup onveilig te maken…  

Alles begon anderhalf jaar geleden met een trackday in Francorchamps, waar Pierre-André Guillaume, een van de bezielers van het project, op slag verliefd werd op de VW Fun Cup. “Vanaf dat moment was het onze bedoeling om aan de start te staan van het volledige kampioenschap", vertelt hij. "Om het project meer gehoor te geven, kregen we de steun van Arnaud Tsamère, die zowel zijn bekendheid als zijn ervaring aan het stuur meebrengt.”

Pierre-Yves Rosoux en Arnaud Tsamère combineerden vervolgens hun initialen en zo ontstond PYRAT, de naam van het team. “Het leek ons dan ook erg humoristisch om onze slogan ‘des gars rapides’ te baseren op de film ‘Pirates of the Carribbean’. Maar we zijn wel goedaardige piraten! (lacht)”

De VW Fun Cup #500 wordt het volledige seizoen 2018 ingezet met de steun van Milo Racing, met aan het stuur Steve Dams, Pierre-André Guillaume, Arnaud Tsamère en Pierre-Yves Rosoux. “Alleen de aanwezigheid van Pierre-Yves en Arnaud Tsamère bij ons team is nog geen zekerheid voor de 25 Hours”, gaat Pierre-André verder. “Achter het startnummer hangt trouwens een leuke betekenis vast: Arnaud zal dit jaar racen met een replica van de helm waarmee Fernando Alonso vorig jaar de Indianapolis 500 heeft betwist.”

PYRAT start het seizoen zonder concrete ambities, maar is wel van plan om van zich te laten horen. “Ik sta aan het hoofd van een telecommunicatiebedrijf en weet dan ook hoe ik het publiek kan betrekken bij ons project”, klinkt het enthousiast bij de gewezen kartingrijder. “Rainbow, een communicatieapplicatie voor bedrijven, zal ons daarbij helpen, maar ook het R Hotel uit Remouchamps heeft zijn steentje al bijgedragen. Cambox, nog een van onze partners, maakt camera's waarmee we de race kunnen filmen vanuit het oogpunt van de rijders, een van de manieren waarop we promotie willen maken voor ons project en het kampioenschap.”

Op 23 maart wordt de definitieve livery van de gele VW Fun Cup onthuld en komen ook de andere rijders van het nieuwe team aan het woord. En ga er maar van uit dat ook zij niet kunnen wachten tot het nieuwe seizoen begint… 
« Terug

Volgende race

The 25 Hours VW Fun Cup 06/07/2018

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Important Documents

Year Briefing VW Fun Cup
Briefing 25 Hours
Entry List 25 Hours
NEW presentation VW Fun Cup 2018
New Order Form Hankook Tyres
Bijlage 4 - Race 2
FIA Antidoping Booklet
Drivers Briefing Notes 25 Hours


Kalender

VW FUN CUP

Franco Fun Festival
30-31 / 03 and 1 / 04 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Trophée de Bourgogne
27-29 / 04 / 2018 - Dijon Prenois
Benelux Open Races
26-27 / 05 / 2018 - Circuit Zandvoort
The 25 Hours VW Fun Cup
05-06-07-08 / 07 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Kronos 10 Hours of Mettet
21-22 / 09 / 2018 - Circuit Mettet
Dutch Fun Festival
06-07 / 10 / 2018 - Circuit TT Assen
Zolder Fun Festival
27-28 / 10 / 2018 - Circuit Zolder
VW Fun Cup Price Giving
xx/12/2018 - VW Contact Center - Kortenberg